Bošnjaška kulturna zveza od pisca in SDS zahteva dokaze ali opravičilo

https://www.dnevnik.si/1042495004

(tp)
13. december 2011 12:55
Bošnjaška kulturna zveza Slovenije se je odzvala na objavo spornega članka Tomaža Majerja na uradni spletni strani stranke SDS, v katerem je avtor zapisal, da so njegovega znanca, ki živi v Sloveniji, rojen pa je bil v Bihaću, pred volitvami poklicali iz bošnjaškega društva in mu zabičali, da mora voliti Jankovića. Na zvezi so pojasnili, da so nad navedbami v članku, ki nakazujejo na nezakonite načine prepričevanja v predvolilni kampanji, globoko zaskrbljeni, zato želijo ugotoviti, ali so resnične.
Bošnjaška kulturna zveza od pisca in SDS zahteva dokaze ali opravičilo
(Foto: Bojan Velikonja)

 

Bošnjaška kulturna zveza Slovenije, ki je zveza šestih bošnjaških kulturnih društev iz cele Slovenije, je v sporočilu za javnost zapisala: “Pred zadnjimi volitvami se kot zveza nismo ne javno ne zasebno opredelili za nobeno politično stranko v Sloveniji. Prav tako nam ni znano, da bi kdorkoli izmed članov naših društev izvajal sporne oblike pritiska na volivce v korist katerekoli politične stranke.”

Avtorja članka Tomaža Majerja in predsednika stranke Janeza Janše v zvezi pozivajo, naj jo konkretneje seznanijo s primerom, na katerega se sklicujeta. “Zanima nas, kdo in kje naj bi v našem imenu oz. v imenu enega izmed naših društev grozil znancu gospoda Majerja?”

“Te informacije potrebujemo zato, da lahko primer tudi sami raziščemo in ustrezno ukrepamo, če se izkaže, da je nekdo v imenu katerega izmed naših društev resnično izvajal nedovoljene oblike pritiska na volivce in tako zlorabil našo organizacijo,” so še pojasnili.

V zvezi so dodali, da, če Majer in stranka SDS ne bosta podala konkretnih informacij o primeru, bodo sklepali, da je primer izmišljen in “zahtevali javno opravičilo zaradi žaljenja dobrega imena organizacij z bošnjaškim predznakom v Sloveniji.”

 

Dodaj odgovor